Valmentajana

Olen määrätietoinen mutta lempeä valmentaja. Uskon, että leikkisyys, hauskuus ja huumori kantavat pitkälle myös harjoittelussa ja takaavat mielekkäämmän loppuelämän kuin ryppyotsainen puurtaminen. Hauskakin tekeminen voi olla tuloksellista tekemistä.

 

Jokainen asiakas on minulle tärkeä, olit sitten vasta-alkaja tai tavoitteellinen kisaaja. Olen asiakkailleni mieluummin lähi kuin etä. Ei ihmisen olotilaa voi lukea tietokoneen ruudulta. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja tärkeämpää kuin kertoa, että tänään jumpataan tietokoneen ääressä kello kuusi, on kysyä, miten sinulla tänään menee, miltä tuntuu, oletko tyytyväinen, eihän ole nälkä tai väsy? Jos yö on nukuttu huonosti, lapsi sairas tai pomo urpo, ei välttämättä se treenikään herkkua ole. Silloin on ehkä paikallaan tehdä rentouttava metsämielikävely tai purkaa tuntemuksia muuten luonnossa.

 

Pääasia on, että elämässä ja liikunnassa on sopivasti haasteita ja uusia ideoita, ettei jämähdä ja sammaloidu. Keho ja mieli tarvitsevat uusia ärsykkeitä kehittyäkseen ja pysyäkseen virkeänä. Ohjauksessani pääset myös kokeilemaan turvallisesti uusia lajeja sekä ylittämään itsesi ja hämmästymään kehosi voimista. Kouluttaudun myös itse jatkuvasti ja tutustun itselleni uusiin lajeihin ja menetelmiin, joista ammentaa asiakkaiden tarpeisiin. Seuraavaksi ovatkin vuorossa baletti ja barre, joista haaveenani on rakentaa uudenlaista metsäliikuntaa…

 

Urheilussa henkinen jaksaminen ja hyvinvointi ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin fyysinen. Autan sinua myös palautumisessa, jaksamisessa ja psyykkisessä valmentautumisessa. Opit kuuntelemaan ja ymmärtämään kehosi viestejä ja erottamaan väsymyksen ”väsymyksestä”. Kehosi jaksaa, jos mielesi jaksaa.

 

Ja aina on todellakin hyvä sää liikkua. Ulkona.

Koulutukseni:

(Maatalous metsätieteiden maisteri /ympäristönsuojelutiede, Helsingin yliopisto 2005)

Liikuntaneuvoja (AT), Personal Trainer,  Pajulahti 2022

Liikuntapsykologian A-oppimäärä, JY Avoin yliopisto, 2021

Suomen Ladun Polkujuoksuohjaaja

Suomen Ladun Aikuisten hiihtokouluohjaaja

FasciaMethod -ohjaaja (2023)

Barre-ohjaaja (2023)

Salpausselkä Geopark-opas (2023)


Olen suunnistanut 35 vuotta, hiihtänyt saman verran ( kilpaa noin 5 vuotta), melonut 20 vuotta, polkujuossut siitä asti kuin lajia on Suomessa harrastettu ja kilpaillut ultrajuoksumatkoilla Suomessa ja useissa Euroopan maissa, retkeillyt niin rinkan kanssa kuin polkujuoksuvaeltanut kevytvarusteissakin parikymmentä vuotta,  käynyt kalliokiipeilykurssin, leijahiihtokurssin, jäätikkövaeltajakurssin, hyötykasvi- ja sienikurssin, muun muassa. Olen järjestänyt erilaisia suunnistukseen ja polkujuoksuun liittyviä leirejä ja kisamatkoja vuosien ajan ja kaikella tällä kokemuksella perustanut Jalkautus-toiminimen vuonna 2021.